trešdiena, novembris 04, 2009

Rīgas Rudens 2009 - info


7.-8. novembrī Ogrē/Lielvārdē norisināsies 12. starptutiskais frisbija turnīras Rīgas Rudens. Starp 19 open komandām šogad startēs arī RTU komanda, kas ielozēta B grupā kopā ar četrām citām komandām - Real Five, Altimetj Warsaw Frisbers, Vorai un Life Is Good. Tālāk piedāvājam mazu gaidāmo pretinieku un arī turnīra ieskatu.

Real Five (Dzeržinska, Krievija) - turnīrā izlikta ar 2. numuru. Grupas favorīts  - pagājušā gada turnīra Rīgas Rudens otrās vietas ieguvēji, finālā sīvā cīņā piekājoties citai krievu komandai Sokol ar rezultātu 13:14. Pie tam pēdējā Krievijas indoor čempionātā Lord Novgorod šī komanda izcīnījusi 2. vietu. Pagājušā gada turnīra Rīgas Rudens fināla video ar Real Five dalību apskatāms šeit.

Altimetj Warsaw Frisbers (Varšava, Polija) - turnīrā izlikta ar 8. numuru. Varētu būt viena no spēcīgākajām poļu komandām - nesen izcīnījusi trešo vietu poļu turnīrā Frisbee Kolem sie Toczy. Mums tuvākos platuma un garuma grādos AWF manīti lietuviešu turnīrā Ultifreeze 2009, kur ierindojās 9. vietā. No vienas puses, liekas, ka šīs komandas rangs uzlikts pārāk augsts, no otras puses, poļu komandas Latvijā ir sava veida eksotika - bet gan jau turnīrs saliks visu pa plauktiņiem.

Vorai (Viļņa, Lietuva) - turnīrā izlikta ar 9. numuru. Viena no Top 3 lietuviešu komandām - pēdējā Lietuvas atklātā telpu frisbija čempionāta sudraba medaļu ieguvēji un uzvarētāji lietuviešu turnīrā Ultifreeze 2009. Outdoor sezonā šī komanda izcīnīja sudrabu Baltijas āra frisbija čempionātā. Iepriekš RTU un Vorai komandu ceļi krustojušies pludmales frisbija turnīrā Jūrmalas Bite 2009, toreiz RTU komanda piedzīvoja divus zaudējumus - 3:11 un 4:5.

Life Is Good (Ogre, Latvija) - turnīrā izlikta ar 15. numuru. Viena no spēcīgākajām Latvijas komandām, ko pierādīja pēdejais pārbaudes turnīrs Ogrē. Iepriekšējā gada Latvijas telpu frisbija čempionatā Life Is Good (Dzīvo Labi) izcīnīja bronzas medaļas, toreiz RTU atzina pretinieku pārākumu ar rezultātu 8:13.

Pati RTU komanda šajā turnīrā izlikta ar pēdējo - 19. numuru. Pozitīvais - ceļš var būt tikai uz augšu, jebkurš panākums komandas rangu cels :)

RTU komandas spēļu laiki 7. novembrim Ogres sporta hallē:
10:30 - RTU vs AWF
13:30 - RTU vs Vorai
15:30 - Life Is Good vs RTU
17:30 - RTU vs Real Five

8. novembra spēļu grafiks atkarīgs no iegūtās vietas grupā - 1. un 2. vieta turpinās cīņu 1/4 finālā, 3. un 4. vieta - par 9. vietu, 5. vieta - par 17. vietu turnīrā.

Vairāk informācijas par turnīru var rast Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā.

Ogres sporta halles atrašanās vieta atzīmēta kartē zemāk:

Nav komentāru: