pirmdiena, novembris 02, 2009

Pirmais disku pasūtījums

Šodien, 2. novembrī, saņēmu RTU frisbijistu pasūtītos diskus. Tā kā pašam tas bija "pervij raz v pervij klas" variants, tad nolēmu padalīties ar šo "piedzīvojumu". Ceru, ka kādam šis raksts izrādīsies noderīgs :)

Visiem (lasīt - frisbijistiem) zināms, ka Latvijā tikt pie jauna frisbija spēles diska nav nemaz tik viegli. Divas standarta opcijas - Latvijas Frisbija federācijas (LFF) disku krājums vai veikali internetā un pasūtījums visticamāk no ASV. Pirmā opcija atkrita, jo tajā brīdī baumoja, ka LFF krājums esot tukšs, - palika otrais variants.

No informācijai draugiem.lv domubiedru grupā FrisbijS, sarunām ar citiem frisbijistiem un iespēju izpētes, tika izvēlēts InternetDiscShop.com, kas tajā brīdī piedāvāja akciju "pērc 4 diskus un dabū 1 par brīvu".

No RTU frisbijistu saimes savācās 22 disku pasūtījums, 21. oktobrī tas tika elektroniski noformēts. Sekoja mazs čakaris ar maksājumu, kas pats vēlāk nokārtojās, un 22. oktobrī diski uzsāka savu ceļojumu.

Interesanti, ka uz jautājumu - "Cik ilga varētu būt disku piegāde uz Latviju?" - sekoja atbilde - "Līdz Krievijai diski nonāca 3 nedēļās". Laikam Latvija nav tik tālu kā Krievija, diski Latvijas muitu jau bija izgājuši 29. oktobra pēcpusdienā, 30. oktobrī tika saņemts zvans par piegādāšanu mājās. Tā kā dienas laikā ērtāka pasūtījuma saņemšanas vieta ir Rīgas centrs, tad nacās nomainīt piegādes adresi, kā rezultātā pasūtījumu saņēmu 2. novembrī.

Aptuvenās disku gala izmaksas (ar piegādi un akcijas atlaidi):
- $ 8.95 disks - ~ Ls 5.50
- $ 9.95 disks - ~ Ls 6.00
- $ 16.95 disks - ~ Ls 9.50
Šādas izmaksas sanāca pie 22 disku pasūtījuma - kopā jautrāk un lētāk! "Vientuļajiem vilkiem" jārēķinās ar prāvāku naudas žūksni.

Piegādes ilgums - ~ 8 dienas. Jāmin, ka tika izvēlēta Express Mail opcija, kas bija par ~ $ 10 dārgāka nekā parastā.

2 komentāri:

Elīna Indriksone teica...

Līva, kapēc ir sajūta, ka Dainim mājās nav ko darīt!? (giggle)
Viss tik precīzi izdarīts un vēl atstāstīts! :)

Anonīms teica...

1) Viņam ļoooti, ļooti patīk būt sociāli aktīvam ;p
2) Viņa mīļākais seriāls Ugunsgrēks jau beidzās un viņam bija nedauz brīva laiciņa līdz nākamajam seriālam :D
3) Es mācos un nākās atstāt viņu vienu pašu spēlēties ar sevi :D