pirmdiena, novembris 09, 2009

Rīgas Rudens 2009 - rezultāti

12. starptautiskajā frisbija turnīrā Rīgas Rudens, kas norisinājās 7.-8. novembrī Ogrē/Lielvārdē, open divīzijā 4. gadu pēc kārtas triumfēja krievu komanda Sokol, aiz sevis atstājot latviešu Hardcore Ultimate un lietuviešu Vorai, bet sieviešu divīzijā uzvarēja lietuviešu Bublicious, 2. vietā - latviešu Salaspils, 3. vietā - krievu Re:Diski. "Spēles gara" balvas saņēma krievu Ju-Piter (open divīzija) un igauņu 4est (sieviešu divīzija). RTU open komanda savā debijas turnīrā piedzīvoja 5 zaudējumus un 1 uzvaru, ierindojoties 18. vietā.

RTU komandas grupas pretinieki gana sīki tika apskatīti jau iepriekš, tāpēc tagad skatīsim spēļu rezultātus.

RTU - Altimetj Warsaw Frisbers (7:11). Pirmā dienas spēle komandām, kurā kā jau bija paredzams tika noteikts 4. vietas ieguvējs grupā, kas varēs turpināt cīņu par 9. vietu turnīrā. Jāatzīst, ka poļi nospēlēja labāk, lielu lomu uzvaras kalināšanā deva zonas aizsardzība. AWF šajā turnīrā ierindojās 16. vietā.

RTU - Vorai (2:11). Smags zaudējums, kas bija kā "auksta duša". Lika aizdomāties par spēles stilu, meklēt jaunus risinājumus uzbrukumā. Jāmin, ka lietuviešu Vorai šajā turnīrā izcīnīja 3. vietu.

RTU - Life Is Good (8:10). Spraiga cīņa ar piekāpšanos tikai pašā spēles galotnē - teiktu, ka labākā spēle RTU komandai šajā turnīrā. Spēles sākumā Life Is Good izvirzījās vadībā ar pāris punktiem, bet RTU komanda spēja izlīdzināt rezultātu un noturēt to līdz pat 8:8. Jāmin, ka latviešu komanda Life Is Good šajā turnīrā ierindojās 9. vietā.

RTU - Real Five (1:11). Pēc labi aizvadītas spēles atkal sekoja "auksta duša" - smags zaudējums. Šajā spēlē tā arī nesanāca atrast pareizo pieeju punktu gūšanai. Jāmin, ka krievu komanda Real Five turnīrā ierindojās 4. vietā.

Pēc četriem zaudējumiem B grupā nākamajā dienā (8. novembrī) RTU komandai bija iespēja cīnīties par 17. vietu turnīrā ar lietuviešu BS un latviešu Gaisma komandām.

RTU - BS (4:11). Šo spēli laikam katrs gribētu ātrāk aizmirst. Izskatījās, ka RTU komanda nebija noskaņojusies tik sīvai pretestībai no lietuviešu puses un nespēja savākties - nācās piedzīvot smagu zaudējumu.

RTU - Gaisma (9:5). Principiāls duelis - Tumsa vs Gaisma (runājot par formu krāsu :D). Spēle norisinājās punkts punktā, kur RTU komanda bija iedzinēju lomā. Tomēr izskaņā sanāca iegūt iniciatīvu savās rokās un atrauties rezultātā, izcīnot pirmo un vienīgo uzvaru turnīrā.

"Spēles gara" vērtējumā RTU komanda ar vidēji 12 punktiem no iespējamiem 20 ierindojās dalītā 7.-10. vietā  - aptuveni pa vidu. Labākie bija krievu Ju-Piter ar 13,8 punktiem, kam sekoja krievu Real Five ar 13,2 un latviešu Ultimate Decision ar 13,1 punktu.

Kopumā šī bija laba pieredze RTU komandai, gatavojoties Latvijas telpu frisbija čempionātam. Lai arī tika piedzīvoti pārsvarā zaudējumi, tomēr šī bija laba izdevība izmēģināt gan dažādas izspēles, gan iesaistīt jauniņos komandas biedrus (Egīlu un Artūru), kas atzīmējās ar rezultativitātes punktiem - noķertiem diskiem un aizsardzībām. Kā gandarījums laikam arī ir pakāpšanās turnīra rangā par vienu vietu - no 19. un 18. :) Tā ka kopumā skats uz pozitīvo pusi ;)

Komandas sastāvs turnīram:
Kapteinis Imants Deņisovs (#13), Rihards Apsītis (#8), Gints Mucenieks (#11), Jānis Liepiņš (#20), Renārs Niedra (#18), Dainis Jakovels (#9), Egils Peļņiks (#17) un Artūrs Miezītis (#19).

2 komentāri:

Jānis teica...

man ir 20 numurs!!!

Liepiņš

Disku grauzis teica...

Man visu laiku likās, ka Liepiņš spēlē ar #99 :D