otrdiena, marts 09, 2010

Studentu čempionāts 2010 Rīgā - ieskats norisē un dalībniekos (papildināts)

13. martā Olimpiskajā Sporta centrā tiks noskaidroti Latvijas Studentu frisbija čempioni vīriešu un sieviešu grupās. Pagājušajā gadā RTU komandas izcīnīja sudraba godalgas, finālos piekāpjoties Liepājas Universitātes frisbijistiem, bet šogad noteikti tiek mērķēts augstāk. Spēļu sākums no plkst. 9:00, bet fināli no plkst 17:50.

Sieviešu grupā pieteiktas 7 (+3 salīdzinot ar pagājušo gadu) komandas, kas spēles aizvadīs divās apakšgrupās, tikai pirmo vietu ieguvējas varēs cīnīties par čempionu titulu. RTU meitenēm pretī stāsies LiepU, ISMA un Pick Up komandas. Par grupas favorītēm noteikti tiek uzskatītas RTU un LiepU komandas - iepriekšējā gada finālistes. ISMA ir šī turnīra jaunpienācēja, kas centīsies uzkrāt pieredzi un varbūt arī "iekost" kādam no favorītiem. Pick Up komanda spēlēs ārpus konkurences, tātad komandu izkārtojumu tabulā neietekmēs. Otrā grupā sacentīsies LU, RSU, ViA un LSPA komandas. Kā favorīti tiek minēta LU komanda, kuras kodolu veidos meitenes, kas kaldināja LU uzvaru studentu čempionāta jauktajā grupā, kā arī LSPA. Tomēr jāmin, ka ViA komanda ir uzkrājusi pieredzi Latvijas Frisbija čempionātā, arī varētu sagādāt kādu kārsteigumu. Arī jaunā RSU komanda noteikti nepadosies bez cīņas. RTU meiteņu komandai šogad nākusi klāt pieredze no dalības Latvijas čempionātā, kas liek cerīgi skatīties uz vēl augstākiem panākumiem kā sudraba godalgas.

Vīriešu grupā dalību ņems 5 (-1 salīdzinot ar pagājušo gadu) komandas - RTU1, RTU2, RTU Ventspils filiāle, LiepU un LU -, kas aizvadīs apļa spēles, divas labākās atkārtoti tiksies finālā. Pie favorītiem tiek pieskaitīti pagājušā gada finālisti LiepU un RTU1, tomēr arī pārējās komandas nesnaudīs un cīnīsies par uzvaru. RTU1 komandas kodolu veido UD un RTU komandu frisbijisti, kas kopā aizvadījuši iepriekšējas vasaras āra sezonu. RTU2 komanda arī šogad tika komplektēta no jauniņajiem, kam šis turnīrs vairāk domāts spēļu prakses un pieredzes uzkrāšanai. Arī RTU puišu komandas sastāvs liek cerīgi skatīties uz augstākajām godalgām.

Papildināts 17:48 pēc uzstājīga kāda fana lūguma. LU puišu komandu veidos spēlētāji no dažādām Latvijas Frisbija čempionāta komandām - UD, Gaisma un RTU -, kas kopā spēlēja arī pēdējā studentu cempionātā jauktajā grupā un izcīnīja zelta medaļas. Komandu papildinās arī daži jauni-veci kadri no Latvijas frisbija pasaulītes. Domājams, ka arī LU frisbijisti paslepus lūkojas zelta medaļu virzienā :)


Par godu šim notikumam, tad iespējams arī izteikt savas prognozes/ eksperta viedokli aptaujā (skatīt kreiso malu)!

Vairāk info par turnīru var rast iekš www.frisbee.lv.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Kur LU komanda ir pazudusi pie vīriešiem?
tā ir tikai pieminēta, bet nav aprakstīta...