pirmdiena, decembris 07, 2009

Studentu čempionāts 2009 - atskats


Nedēļas nogalē, 5.-6. decembrī, Kocēnos norisinājās otrais Latvijas Studentu frisbija čempionāts jaukto komandu divīzijā. Zelta godalgas izcīnīja LU frisbijisti, finālā pārspējot pagājušā gada čempionus LiepU komandu. 12 komandu konkurencē RTU 2 komanda ierindojās 4. vietā, RTU 1 - 5. vietā, RTU Ventspils filiāle - 8. vietā, bet jauniņie jeb RTU 3 - 11. vietā. "Spēles gara" balva komandu vērtējumā tika piešķirta LU frisbijistiem.

Pilnīgāks turnīra atskats ar rezultātiem sekos, bet pašlaik piedāvājam "karsto" atskatu katras RTU komandas gaitās turnīrā.

RTU 1 - komanda, ko veidoja puiši un meitenes, kas spēlē RTU komandās arī Latvijas Frisbija čempionātā. A apakšgrupas spēlēs pārliecinoši pārspēja ViA un RTU Ventspils filiāles komandas, ierindojoties pirmajā vietā un nodrošinot cīņas turpināšanu par medaļām. Tālākās spēlēs tika atzīts RTU 2 un SSE komandas pārākums, kas jau pirms pēdējās grupas spēles ar LSPA komandu liedza komandai iekļūšanu pusfinālā. Lai arī spēle ar LSPA vairs neko dižu RTU 1 komandai neizšķīra, tomēr izrādījās, ka RTU 1 komandas uzvara nepieciešama RTU 2 komandai, lai tā tiktu pusfinālā. Izskatījās, ka otrajā rītā laukumā jau izgāja cita RTU 1 komanda - pacietīga un mērķtiecīga -, tika gūtas 3 pārliecinošas uzvaras pār LSPA, RTU Ventspils filiāli un LiepU 1 komandām, kas turnīra izskaņā ļāva komandai ierindoties 5. vietā.

RTU 2 - komanda, ko veidoja pieredzējušie RTU frisbijisti no citiem klubiem Latvijas Frisbija čempionātā, piesaistot arī dažus jauniņos. Jau no turnīra sākuma bija saprotams, ka 6 spēlētāju sastāvā - ar vienu puišu maiņu un nevienu rezerves meiteni - būs grūti. B apakšgrupas spēlēs tika piedzīvots zaudējums LU, uzvarēta LLU, kas ļāva turpināt cīņu par godalgām. Otrās grupas spēlēs tika uzvarēta RTU 1 un LSPA, bet piedzīvots zaudējums SSE (REA). LSPA uzvaras gadījumā pār RTU 1 komandu būtu izveidojusies situācija, kur 3 komandām (SSE, LSPA un RTU 2) būtu pa 2 uzvarām un 1 zaudējumam, sliktākā savstarpējo spēļu punktu attiecība būtu tieši RTU 2 (-1), kas liegtu tai turpināt cīņu pusfinālā. Visas RTU 2 komandas cerības bija RTU 1 komandas rokās, kurai otrās dienas pirmajā spēlē bija jāmērojas spēkiem ar LSPA - RTU 1 nepievīla un uzvarēja, kas ļāva RTU 2 komandai turpināt cīņu par godalgām. Tomēr turnīra laikā gūtās spēlētāju traumas un īsais rezervistu soliņš darīja savu, pusfinālā tika atzīts pagājušā gada čempionu, kas šogad spēlēja kā LiepU 2, pārākums, bet vēlāk arī piedzīvota piekāpšanās SSE komandai - rezultātā 4. vieta (atkārtots pagājušā gada sasniegums).

RTU 3 - komanda, ko veidoja jaunie RTU frisbijisti. No šīs komandas netika gaidītas uzvaras, turnīram vajadzēja kalpot frisbija spēles garšas un atmosfēras izjušanai. C apakšgrupā tika piedzīvoti zaudējumi pret LSPA un LiepU 1 komandām. Komanda turpināja cīņu par 9. vietu ar citām trešo vietu ieguvējām apakšgrupās, kur nācās piekāpties arī VeA un ViA komandām, tomēr turnīra izskaņā izdevās arī gūt pirmo uzvaru pār LLU komandu - rezultātā 11. vieta.

RTU Ventspils filiāle - no nosaukuma skaidrs, ka šo komandu veidoja ventspilnieki. A apakšgrupā tika atzīts RTU 1 pārākums, uzvarēta ViA komanda, kas ļāva turpināt cīņu par godalgām. Otrā grupā tika piedzīvoti zaudējumi LU, LiepU 1 un LiepU 2 - cīņa bija jāturpina par 5. vietu. Arī turpmākajās spēlēs tika atzīts RTU 1 un LSPA pārākums, rezultātā - 8. vieta.

Kopumā komandas parādīja labu potenciālu pavasarī gaidāmajam Latvijas Studentu frisbija čempionātam vīriešu un sieviešu divīzijās, kur pāgājušajā gadā tika izcīnītas sudraba godalgas.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Milzu apsveikumi pašam raksta autoram ar čempiona titulu!!!!!!
Un, protams, paldies par rakstu un rakstiem - Tu, Daini, esi brašs malacis!! :) :*