pirmdiena, marts 16, 2009

Latvijas Studentu Frisbija čempionāts 2009 - sudrabs RTU komandām

14. martā Rīgā norisinājās pirmais Latvijas Studentu Frisbija čempionāts vīriešu un sieviešu divīzijās, kur zelta godalgas izcīnīja Liepājas universitāte, bet sudrabs - Rīgas Tehniskās universitātes komandām.

Vīriešu divīzijā RTU pirmā komanda spēja kvalificēties finālam, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu grupas spēlē pret Liepājas universitāti – 6:11. Komandām todien bija lemts tikties atkārtoti turnīra finālā, kur sīvā cīņā ar rezultātu 13:8 pārāki tomēr izrādījās liepājnieki. Spēlē par trešo vietu Latvijas Universitātes komanda, beidzoties spēles pamatlaikam, spēja pieveikt Rīgas Ekonomikas augstskolas komandu – 9:7. Jāuzsver, ka „Spēles gara” balva komandu vērtējumā tika piešķirta Rīgas Tehniskās universitātes komandai. RTU otrai komandai šajā turnīrā tā arī neizdevās izcīnīt nevienu uzvaru, tomēr tika gūta laba pieredze.

Sieviešu divīzijā RTU komanda grupas spēles pabeidza kā uzvarētāja, izcīnot tikai uzvaras, tai skaitā arī pret Liepājas universitātes komandu (11:4), ar ko otrreiz nācās spēlēt turnīra finālā. Spēle par zelta godalgām izvērtās par drāmu, kur RTU komandai atrodoties vadībā pār Liepājas universitātes komandu ar rezultātu 12:10, tās saspēles vadītāja Agrita Ose guva potītes traumu un nespēja turpināt spēli. Liepājnieces spēja gūt trīs punktus pēc kārtas, izcīnot uzvaru ar rezultātu 13:12. Tikpat līdzvērtīgā spēlē par trešo vietu Vidzemes augstskolas komanda, beidzoties spēles pamatlaikam, pārspēja Rīgas Ekonomikas augstskolas komandu – 8:7. „Spēles gara” balva komandu vērtējumā tika piešķirta Rīgas Ekonomikas augstskolas komandai.

Komandu treneris Mārtiņš Taurenis stāsta: „Esmu apmierināts ar komandu sniegumu. RTU pirmā vīriešu komandai sākumā gan bija neliela mandrāža, taču turnīra gaitā tā sāka apzināties savu spēku. Vienīgie, kas mūs spēja apturēt, bija Liepājas universitāte, kas, manuprāt, šogad bija galvastiesu pārāka pār citām komandām. Vislielāko gandarījumu sniedza RTU sieviešu komandas rezultāti. Ja finālspēles pašā izskaņā nebūtu satraumēta (tīši vai netīši) pieredzējusī saspēles vadītāja Agrita Ose, tad RTU sievietes būtu čempiones. Un diez vai kāds varētu pret šo iebilst. Izspēlējot savas stiprākās kārtis pret stiprākajiem pretiniekiem, RTU otrai vīriešu komandai tomēr pietrūka spēku, lai cīņā par 5. vietu - uzveiktu Vidzemes augstskolas komandu. Iespējams, ka šis zaudējums pat ir vērtīgāks par uzvaru, jo iegūta neatsverama pieredze turpmākajām cīņām. Vēl tikai gribētu aicināt interesentus iepazīties ar frisbija dzīvi Rīgas Tehniskajā universitātē – kas zina, varbūt tieši jūs būsiet nākamie studentu frisbija čempionāta uzvarētāji.”

2008. gada 5.-6. decembrī Valmierā norisinājās Latvijas Studentu Frisbija čempionāts jauktajā divīzijā, par RTU komandu gaitām tajā lasiet šeit.

Informācija par bilžu galerijām ir pieejama šeit.

Pilna spēļu statistika pieejama Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā:
- vīriešu un sieviešu spēļu rezultātu tabulas - šeit;
- kopējā tabula - šeit;
- sieviešu statistika - šeit;
- vīriešu statistika - šeit.

Nav komentāru: