trešdiena, septembris 23, 2009

Latvijai sudrabs un bronza Baltijas čempionātā frisbijā

Par to, kā mūsējiem frisbijistiem gāja Baltijas āra frisbija čempionātā (BUC), lasiet rakstā zemāk.

19.-20. septembrī Lietuvā notikušajā Baltijas āra frisbija čempionātā uzvarēja Lietuvas komandas – open divīzijā Viļņas Zepps un sieviešu divīzijā Viļņas Bublicious. Sieviešu divīzijā Rīgas klubs Oriflame KCN ieguva otro vietu, savukārt open divīzijā trešo vietu izcīnīja Rīgas klubs Ultimate Decision. Oriflame KCN komanda ieguva arī spēles gara balvu.

Sieviešu divīzijā jau pēc grupas spēlēm pirmajā dienā bija skaidrs, ka finālā cīnīsies tieši Viļņas Bublicious un Rīgas Oriflame KCN, jo pārējās divas komandas - KrakesM un Taskuotos Vores nespēja izrādīt nopietnu pretestību šīm komandām. Finālā Viļņas Bublicious turpināja spēlēt stabili un Rīgas Oriflame KCN nācās atzīt lietuviešu pārākumu, ierindojoties otrajā vietā.

Vīriešu jeb open divīzijā pēc grupas spēlēm izkristalizējās četras komandas no astoņām, kuras nopietni pretendēja uz medaļām. Pusfinālā savā starpā spēlēja Rīgas Ultimate Decision pret Viļņas Zepps un divas lietuviešu komandas - Taškas pret Vorai. Neskatoties uz to, ka spēles vidū Ultimate Decision izdevās panākt dažu punktu pārsvaru, spēles galotnē veiksmīgāk nospēlēja nākamie Baltijas čempioni Zepps, izcīnot uzvaru ar viena punkta starpību - 12:11. Otrajā pusfinālā Vorai ar 13:9 pārspēja Taškas. Spēlē par trešo vietu Rīgas Ultimate Decision ar rezultātu 12:9 pārspēja Taškas, izcīnot bronzas medaļas. Finālā Viļņas Zepps pārliecinoši apspēlēja Vorai, izcīnot Baltijas čempionāta zelta medaļas un iegūstot arī Lietuvas čempionu kausu.

Galīgais vietu sadalījums:

Sieviešu divīzija
1. Bublicious (Viļņa), Lietuva
2. Oriflame KCN (Rīga), Latvija (spēles gara balva)
3. Taškuotos Vorės (Viļņa, Zarasai), Lietuva
4. Krakės (Krakės), Lietuva

Open (vīriešu) divīzija
1. Zepps (Viļņa), Lietuva
2. Vorai (Trakų Vokė), Lietuva
3. Ultimate Decision (Rīga), Latvija
4. Taškas (Zarasai), Lietuva
5. Skraidantys Drambliai (Kauņa), Lietuva
6. UŽA (Viļņa), Lietuva (spēles gara balva)
7. Krakės (Krakės), Lietuva
8. Gimnazija (Krakės), Lietuva

Nav komentāru: