pirmdiena, decembris 08, 2008

Pirmā Latvijas Studentu Frisbija čempionāta atskaņas

6. un 7.decembrī Valmierā tika noskaidroti pirmā Latvijas Studentu Frisbija čempionāta 2008 uzvarētāji, kurā dalību ņēma desmit komandas, no kurām divas bija no Rīgas Tehniskās universitātes. Spēcīgākie šoreiz izrādījās Liepājas universitātes komanda, bet RTU ierindojās 4. vietā.

Čempionāta pirmajā dienā tika izspēlētas grupu spēles, kur RTU pirmā komanda savā grupā palika 2. vietā, zaudējot vienīgi Latvijas Universitātes komandai – tādējādi iekļuva čempionāta pusfinālā. No RTU otrās komandas netika gaidīti lieli panākumi – šī bija iespēja jaunajiem frisbija censoņiem izjust spēles garšu.

Otrajā dienā tika noskaidrots vietu sadalījums. Pusfinālā RTU pirmā komanda piedzīvoja zaudējumu Liepājas universitātes komandai, kas vēlāk kļuva arī par čempionāta uzvarētājiem. Tādējādi RTU nācās cīnīties par 3. vietu, kur pretī stājās Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE) pirmā komanda. Spēle bija ļoti līdzvērtīga un sīva, spēles laikam beidzoties ar rezultātu 8:8, tomēr izšķirošo punktu guva SSE pirmā komanda, uzvarot šo mazo finālu ar rezultātu 9:8.

RTU otrai komandai čempionāta izskaņā izdevās izcīnīt pirmo uzvaru pār Vidzemes augstskolas otro komandu.

„Lai arī nav sasniegts maksimālais rezultāts, ko gribētos, bet dalība čempionātā bija tikai sākums RTU jauno frisbijistu gaitām”, stāsta RTU komandu treneris Mārtiņš Taurenis, „Cerams, ka piedzīvotais čempionātā frisbijitiem dos tikai papildus motivāciju un cīņas sparu treniņos, gatavojoties nākamajiem turnīriem.”

Jau zināms, ka 2009. gada 14. un 15. martā Rīgā notiks Latvijas Atklātais Studentu frisbija čempionāts vīriešu un sieviešu divīzijās, kur RTU arī noteikti ņems dalību.

Paldies jāsaka RTU Sporta katedrai un Sporta klubam, kā arī Studentu parlamentam par atbalstu RTU frisbija kustības attīstībai.

Studentu čempionātu rīkoja ViA Valmiera Frisbija klubs sadarbībā ar Latvijas Frisbija federāciju, un to finansiāli atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība. Čempionātu atbalstīja AS "Valmieras piens", AS "SEB", slēpošanas centrs "Baiļi", SIA "Jelgavas tipogrāfija", pilsētas galerija "Valleta", "JAM Studio", "Radio Valmiera", SIA "Prog" un Vidzemes Augstskola.

Nav komentāru: