piektdiena, decembris 25, 2009

pirmdiena, decembris 21, 2009

Z-svētku treniņš 2009 - bildes


15.12.2009. Rīga

Atskatu uz Z-svētlu treniņu var rast šeit.

trešdiena, decembris 16, 2009

13. decembra Latvijas čempja sieviešu spēles - bildes


13.12.2009. Ogre

Ar šīs dienas spēļu apskatu var iepazīties šeit.

Z-svētku treniņš 2009 - atskats

15. decembra treniņā tika izspēlēts iekšējais HAT turnīrs, ieēsts kāds Z-svētku kārums un sadalītas RTU frisbija gada nominācijas.

HAT turnīrā frisbijisti tika sadalīti 4 komandās:
1) Melnā komanda - Elīna Indriksone, Evita Gaide, Zane Zamarina, Maija Križmane un Dainis Jakovels, Artūrs Miezītis, Jumis Ločemlis;
2) Zilā komanda - Agrita Ose, Maija Matroze, Līva Intenberga, Dana Skadiņa un Rūdolfs Sniķersproģis, Viesturs Ozols, Kristaps Kārkliņš, Jurģis Litkins;
3) Baltā komanda - Gunita Indriksone, Līva Kapteine, Vineta Nipere, Jana Arseņjeva un Imants Deņisovs, Andris Losāns, Jānis Zvirbulis, Jurģis Ločemlis;
4) Sarkanā komanda - Irbe Tene, Marta Meiere, Laura Badūne, Marika Andžāne, Dace Vigule un Dainis Kaldre, Renārs Niedra, Gatis Krūmiņš.

Komandas izspēlēja apļa turnīru, lai noskaidrotu šī vakara uzvarētājus, kas nebija zināmi pat līdz turnīra beigām. Pēdējā spēlē tikās Melnā komanda, kas nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu, un Zilā komanda, kurai bagāžā bija 1 uzvara un 1 zaudējums, - spēles uzvarētājs izcīnītu arī uzvaru visā turnīrā. Veiksmīgāki izrādījās Melnie, uzvarot ar 6:4. Jāmin, ka tikai vienā spēlē no sešām uzvara tika gūta ar vairāk nekā 2 punktu pārsvaru. Pilna turnīra rezultātu tabula apskatāma šeit.

Turnīra izskaņā pie "zelta" Salaveča tika Melnā komanda, otrajā vietā - Sarkanie, trešajā - Baltie, ceturtajā - Zilie. "Spēles gara" balva citu komandu vērtējumā nonāca pie Baltās komandas.

Z-svētku treniņa izskaņā tika pasniegtas arī RTU frisbija 2009. gada nominācijas:
- Vērtīgākais spēlētājs: Renārs Niedra
- Labākā debija: Līva Intenerga un Artūrs Miezītis
- Labākais draugs laukumā: Imants Deņisovs
- Labākais komandas biedrs: Elīna Indriksone
- Centīgākais treniņu apmeklētājs: Jurģis Litkins
- Gada trauma: Agrita Ose (trauma Latvijas Studentu frisbija čempionāta finālā, kas iespējams maksāja zelta medaļas)
- Populārākais frisbijists: Jānis Liepiņš
- Izpalīdzīgākais: Rihards Apsītis
- Patriotiskākā: Gunita Indriksone
- Par izcilu ieguldījumu: Mārtiņš Taurenis un Dainis Jakovels

Bildes apskatāmas šeit.

Paldies visiem treniņa dalībniekiem par dalību - paši veidojam savu dzīvi labāku :)

svētdiena, decembris 13, 2009

13. decembra spēļu atskats - RTU komandām pirmās uzvaras


13. decembrī Ogrē RTU frisbijmeitenes atklāja savas gaitas Latvijas Frisbija čempionātā, atzīstot līdervienību Moments un Salaspils FK pārākumu un gūstot pirmo uzvaru pret ViA Valmiera. Paralēli šīm spēlēm RTU puiši aizvadīja 2. kārtas spēles pret Ice Breakers un SSE Riga, tiekot pie pirmajām uzvarām čempionātā.

RTU frisbijmeitenes (komentē māsas):

RTU vs Moments (8:13). Kad uzzinājām, ka RTU debijas 1. spēle ir ar iepriekšējā gada čempionēm, tad šķita, ka tāda smieklīga ieslidošanās vien būs. Nekā - Jana lika noticēt, ka mēs varam, un jā, arī parādījām, ka esam konkurentes, jo tabula rādīja gan 3:3, gan 5:5. Rezultāts 13:8 liecina par:
a) iesācēju veiksmi;
b) Momentam nebija labākais sastāvs;
c) lielisku spēli starp mums, RTU.
Kura ir pareizā atbilde? Visas 3. :) Nākošreiz mēs pa īstam noticēsim, ka varam uzvarēt!

RTU vs Salaspils (2:13). Salaspils spēlēja piecatā, bez maiņām. Lai kā centāmies, pat Vinetas vieglatlētikas pieredze nespēja viņas nokausēt. Tablo beigās rādīja 13:2, taču pat 2008.g. vērtīgākā spēlētāja Lāsma no Salaspils atzinās, ka pirms spēles bija nobijusies no mūsu karaspēka – gan Elīna nosita viņai disku aizsardzībā, gan Gunita netīši iedeva Lāsmai pa aci. :)

RTU vs Via Valmiera (13:5). Šo spēli mums vajadzēja uzvarēt! Un to mēs arī izdarījām - 13:5! Maija Križmane lieliski nostrādāja aizsardzībā, un Janas 4 reizes ķerto punktu zonā nevar neaizmirst :) Mēs saprotam – to spējām, jo beidzot fanu zonā parādījās mūsu RTU puiši, kuru prieku par mūsu gūtiem punktiem nevarēja nepamanīt. :*

Ikviena RTU frisbijmeitene parādīja, uz ko ir spējīga – gan Maija Matroze zonā rādīja brīnumus, gan Līvas ķertie diski, par spīti traumai, liecināja par gūto pieredzi LU sastāvā Studentu čempionātā. Turklāt Laura Šterna un Elīna Strīķe ne tikai lieliski sevi parādīja laukumā, bet pierādīja, ka ir gādīgas komandas biedrenes un lieliskas šefpavāres – mums bija gardas maizītes starp un pēc spēlēm. :)

RTU puiši:

RTU vs Ice Breakers (13:0). Lai arī pirms spēles varēja nojaust, ka šoreiz favorītu loma piespēlēta RTU puišiem, tomēr komanda gāja laukumā ar pilnu cīņas sparu un apņēmību, ko apliecina arī rezultāts. Prieks čempionātā redzēt jaunu komandu (atsauca atmiņā pašus pirms gada), cerams, ka Lielvārdes puišiem šīs pirmās spēlēs deva papildus motivāciju trenēties, lai nākotnē jau cīnītos līdzvērtīgākā cīņā ;)

RTU vs SSE Riga (13:1). Arī šajā duelī RTU frisbijisti varēja izjust favorītu lomu, ko apliecina arī spēles rezultāts. Tomēr prieks par Rīgas Ekonomikas augstskolas komandas atgriešanos čempī - lai šoreiz sanāk izturēt visu sezonu līdz beigām ;)

Bildes no meiteņu spēlēm apskatāmas šeit, bet plašāks šīs dienas spēļu apskats - šeit.

Ieskatu iepriekšējās komandu tikšanās reizēs var rast šeit.

Nākamā spēle RTU frisbijmeitenēm gaidāmas 9. janvārī Ogrē pret SSE Riga, bet RTU puišiem 16. janvārī Ventspilī pret Flying Worms un Ventspils SB.





RTU vīriešu komandas rezultāti:

- 1. kārtā pret Wild Things un Dzīvo Labi - šeit.

Studentu čempionāts 2009 - bildes



Papildus bildes:
- no ViA Valmieras atrodamas šeit,
- no lelde_w atrodamas šeit,
- no Lilijas Gežas atrodamas šeit.

Atskatu uz studentu čempi var apskatīt šeit.

VTV video gabals par čempi apskatāms šeit.

piektdiena, decembris 11, 2009

13. decembrī RTU frisbijmeitenēm pirmās spēles

13. decembrī Ogres 1. vidusskolas sporta hallē (karte) ar spēlēm pret Monentu, Salaspili un ViA Valmieru savu pirmo Latvijas Frisbija čempionāta sezonu uzsāks RTU frisbijmeitenes. Šajā dienā Ogres stadiona hallē (karte) RTU puiši aizvadīs sezonas 2. kārtas spēles pret SSE Riga un Ice Breakers.

RTU frisbijmeitenes:

10:00 - RTU vs Moments. Ogres komanda - pagājušā gada čempiones.

12:00 - RTU vs Salaspils FK. Salaspils komanda - pagājušā gada vicečempiones.

13:20 - RTU vs ViA Valmiera. Valmieras komanda pagājušo sezonu noslēdza 6. vietā.

RTU puiši:

10:20 - RTU vs SSE Riga. Rīgas Ekonomikas augstskolas komanda pilnu pagājušo sezonu nenospēlēja, tomēr ar RTU komandu sanāca tikties 3. kārtā, toreiz uzvaru svinēja RTU ar rezultātu 13:3.

11:40 - RTU vs Ice Breakers. Lielvārdes komanda ir šīs čempionāta sezonas debitante, tomēr pirmssezonas pārbaudes turnīrā komandu ceļi krustojās - RTU svinēja uzvaru ar rezultātu 11:2.

RTU vīriešu komandas rezultāti:
- 1. kārtā pret Wild Things un Dzīvo Labi - šeit.

trešdiena, decembris 09, 2009

Z-svētku treniņš 2009 - info

15. decembra (2dienas) treniņš ieplānots kā šī gada Z-svētku treniņš - mazliet savādāks un svinīgāks nekā parasti.

Tā kā paši veidojam sev atmosfēru, tad līdzi ņemams:
1) groziņš,
2) smieklīga cepure,
3) labs noskaņojums.

Treniņa programmā paredzēts iekšējais HAT turnīrs. Līdz 13. decembra 20:00 pieteicās 26 dalībnieki, kas tika sadalīti 4 komandās:
1) Melnā komanda - Elīna Indriksone, Evita Gaide, Zane Zamarina, Maija Križmane un Dainis Jakovels, Artūrs Miezītis - paņem melnu/max tumšu kreklu;
2) Zilā komanda - Agrita Ose, Maija Matroze, Līva Intenberga, Dana Skadiņa un Rūdolfs Sniķersproģis, Viesturs Ozols, Kristaps Kārkliņš - paņem zilu/zaļu toņu kreklus;
3) Baltā komanda - Gunita Indriksone, Līva Kapteine, Vineta Nipere un Imants Deņisovs, Andris Losāns, Jānis Zvirbulis - paņem baltu/max gaišu kreklu;
4) Sarkanā komanda - Irbe Tene, Marta Meiere, Laura Badūne, Marika Andžāne un Dainis Kaldre, Renārs Niedra - paņem sarkanu/oranžu toņu kreklu.
P.S. Sadalījums pa komandām ir balstīts uz dzimumu un pieredzes vienlīdzību. Krāsas piešķiršana nav saistīta ar dalībnieku mīļāko krāsu, kalpo tikai komandu atšķirības izcelšanai laukumā.
P.S.S. Tie, kas nogulēja piereģistrēšanos, to vēl var izdarīt šeit vai arī uz vietas treniņā. Bet rēķinieties, ka tiksiet pielikti kādai no komandām, balstoties uz Jūsu dzimumu un pieredzi, tāpēc paņem līdzi dažādu (vēlams komandu 4 krāsu) kreklus - tas tāds "sods", par reģistrēšanās čakarēšanu!

Šis treniņš plānots ilgāks - 20:00 - 22:00. Plānojam ierasties laicīgi, lai max daudz laika var veltīt HAT turnīra spēlēm! HAT turnīra spēļu grafiks būs zināms uz vietas.

Ieskatu pagājušā gada Z-svētku treniņā var rast šeit.

Studentu čempionāts 2009 - VTV video

Piedāvājam papildus ieskatu Latvijas Studentu frisbija čempionātā caur Vidzemes TV skatu punktu (par frisbiju runā ~ no 05:50 līdz 15:00). Video sižetā redzama arī RTU 1 un LiepU 1 komandu cīņa par 5. vietu.



Video sižeta links uz SportaCentrs.lv atrodams šeit.

Atskats uz RTU komandu gaitām studentu čempionātā atrodams šeit.

pirmdiena, decembris 07, 2009

Studentu čempionāts 2009 - atskats


Nedēļas nogalē, 5.-6. decembrī, Kocēnos norisinājās otrais Latvijas Studentu frisbija čempionāts jaukto komandu divīzijā. Zelta godalgas izcīnīja LU frisbijisti, finālā pārspējot pagājušā gada čempionus LiepU komandu. 12 komandu konkurencē RTU 2 komanda ierindojās 4. vietā, RTU 1 - 5. vietā, RTU Ventspils filiāle - 8. vietā, bet jauniņie jeb RTU 3 - 11. vietā. "Spēles gara" balva komandu vērtējumā tika piešķirta LU frisbijistiem.

Pilnīgāks turnīra atskats ar rezultātiem sekos, bet pašlaik piedāvājam "karsto" atskatu katras RTU komandas gaitās turnīrā.

RTU 1 - komanda, ko veidoja puiši un meitenes, kas spēlē RTU komandās arī Latvijas Frisbija čempionātā. A apakšgrupas spēlēs pārliecinoši pārspēja ViA un RTU Ventspils filiāles komandas, ierindojoties pirmajā vietā un nodrošinot cīņas turpināšanu par medaļām. Tālākās spēlēs tika atzīts RTU 2 un SSE komandas pārākums, kas jau pirms pēdējās grupas spēles ar LSPA komandu liedza komandai iekļūšanu pusfinālā. Lai arī spēle ar LSPA vairs neko dižu RTU 1 komandai neizšķīra, tomēr izrādījās, ka RTU 1 komandas uzvara nepieciešama RTU 2 komandai, lai tā tiktu pusfinālā. Izskatījās, ka otrajā rītā laukumā jau izgāja cita RTU 1 komanda - pacietīga un mērķtiecīga -, tika gūtas 3 pārliecinošas uzvaras pār LSPA, RTU Ventspils filiāli un LiepU 1 komandām, kas turnīra izskaņā ļāva komandai ierindoties 5. vietā.

RTU 2 - komanda, ko veidoja pieredzējušie RTU frisbijisti no citiem klubiem Latvijas Frisbija čempionātā, piesaistot arī dažus jauniņos. Jau no turnīra sākuma bija saprotams, ka 6 spēlētāju sastāvā - ar vienu puišu maiņu un nevienu rezerves meiteni - būs grūti. B apakšgrupas spēlēs tika piedzīvots zaudējums LU, uzvarēta LLU, kas ļāva turpināt cīņu par godalgām. Otrās grupas spēlēs tika uzvarēta RTU 1 un LSPA, bet piedzīvots zaudējums SSE (REA). LSPA uzvaras gadījumā pār RTU 1 komandu būtu izveidojusies situācija, kur 3 komandām (SSE, LSPA un RTU 2) būtu pa 2 uzvarām un 1 zaudējumam, sliktākā savstarpējo spēļu punktu attiecība būtu tieši RTU 2 (-1), kas liegtu tai turpināt cīņu pusfinālā. Visas RTU 2 komandas cerības bija RTU 1 komandas rokās, kurai otrās dienas pirmajā spēlē bija jāmērojas spēkiem ar LSPA - RTU 1 nepievīla un uzvarēja, kas ļāva RTU 2 komandai turpināt cīņu par godalgām. Tomēr turnīra laikā gūtās spēlētāju traumas un īsais rezervistu soliņš darīja savu, pusfinālā tika atzīts pagājušā gada čempionu, kas šogad spēlēja kā LiepU 2, pārākums, bet vēlāk arī piedzīvota piekāpšanās SSE komandai - rezultātā 4. vieta (atkārtots pagājušā gada sasniegums).

RTU 3 - komanda, ko veidoja jaunie RTU frisbijisti. No šīs komandas netika gaidītas uzvaras, turnīram vajadzēja kalpot frisbija spēles garšas un atmosfēras izjušanai. C apakšgrupā tika piedzīvoti zaudējumi pret LSPA un LiepU 1 komandām. Komanda turpināja cīņu par 9. vietu ar citām trešo vietu ieguvējām apakšgrupās, kur nācās piekāpties arī VeA un ViA komandām, tomēr turnīra izskaņā izdevās arī gūt pirmo uzvaru pār LLU komandu - rezultātā 11. vieta.

RTU Ventspils filiāle - no nosaukuma skaidrs, ka šo komandu veidoja ventspilnieki. A apakšgrupā tika atzīts RTU 1 pārākums, uzvarēta ViA komanda, kas ļāva turpināt cīņu par godalgām. Otrā grupā tika piedzīvoti zaudējumi LU, LiepU 1 un LiepU 2 - cīņa bija jāturpina par 5. vietu. Arī turpmākajās spēlēs tika atzīts RTU 1 un LSPA pārākums, rezultātā - 8. vieta.

Kopumā komandas parādīja labu potenciālu pavasarī gaidāmajam Latvijas Studentu frisbija čempionātam vīriešu un sieviešu divīzijās, kur pāgājušajā gadā tika izcīnītas sudraba godalgas.

ceturtdiena, decembris 03, 2009

Studentu čempionāts 2009 - spēļu grafiks


Otrajam Latvijas Studentu telpu frisbija čempionātam mix divīzijā, kas norisināsies 5.-6. decmebrī Valmierā, pietiktas 12 augstskolu komandas, no kurām 4 ir no RTU.

12 komandas ir sadalītas 4 grupās (pa 3 katrā), kas 5. decembrī izspēlēs apļa spēles (pa 2 katra). Trešo vietu ieguvējas grupas spēlēs noskaidros 9. vietas ieguvēju. Pirmo divu vietu ieguvējas tiks sadalītas 2 grupās, kur, izspēlējot apļa spēles, divas labākās katrā grupā turpinās cīņu par čempionu titulu, pārējās noskaidros vietu sadalījumu.

Ar prognozēm par rezultātiem jāizturās ar piesardzību lielā jauno komandu skaita, kā arī spēlētāju migrācijas dēļ. Tāpēc piedāvājam gana objektīvu grupu apskatu :)

A grupa - ViA, RTU 1 un RTU Ventspils.
Pagājušajā gadā ViA 1 komanda ierindojās 6. vietā, bet RTU 1 - 4. vietā. RTU Ventspils filiāle šajā turnīrā ir jaunpienācēji. Fakts - vismaz viena RTU komanda no šīs grupas turpinās cīņu par medaļām :)
10:00 - ViA vs RTU 1
11:00 - RTU 1 vs RTU Ventspils
12:00 - ViA vs RTU Ventspils

B grupa - LU, RTU 2 un LLU.
Pagājušajā gadā LU komanda izcīnīja sudraba godalgas, bet RTU 2 ierindojās 7. vietā (jāmin, ka šogad RTU komandu sastāvs ir tā samiksējies, ka grūti saprast, kura ir pirmā, otrā vai trešā :D). LLU komanda šajā turnīrā ir jaunpienācēji.
10:30 - LU vs RTU 2
11:30 - RTU 2 vs LLU
12:30 - LU vs LLU

C grupa - LiepU 1, LSPA un RTU 3.
LiepU - pagājušā gada čempioni, kas arī pavasarī izcīnīja šo titulu vīriešu un sieviešu divīzijās. LSPA un RTU 3 ir turnīra jaunpienācēji. RTU 3 komandu veido jaunie frisbija interesenti, no kuriem daudziem tā būs pirmā turnīru spēles garša. Veiksmi pieredzes uzkrāšanā ;)
13:00 - LSPA vs RTU 3
14:00 - LiepU 1 vs LSPA
15:00 - RTU 3 vs LiepU 1

D grupa - SSE, LiepU 2 un VeA.
SSE jeb REA - pagājušā gada bronzas medaļu ieguvēji, bet LiepU un VeA ir turnīra jaunpienācēji.
13:30 - SSE vs VeA
14:30 - LiepU 2 vs SSE
15:30 - VeA vs LiepU 2

Pilns turnīra spēļu grafiks apskatāms šeit (klikšķini uz attēla):


Papildus info par 2009. gada studentu čempionātu var gūt šeit, bet atskatīt 2008. gada turnīra rezultātus -   šeit, atcerēties ballīti - šeit, gūt vizuālu ieskatu - šeit.


Turnīru organizē ViA Valmiera frisbija klubs - www.viavalmierafk.lv.