sestdiena, oktobris 31, 2009

WFDF: Jaunumi par un ap "spēles garu"

Izskatās, ka pavisam nesen, 25. oktobrī, frisbija starptautiskā jumta organizācija (Word Flying Disc Federation - WFDF) pieņēma atjauninātu "spēles gara" novērtēšanas sistēmu ar 5 izvērtēšanas punktiem. Plus - "spēles gara" izvērtēšanas lapas tagad arī latviešu valodā!

"Spēles gara" noteikšanā turpmāk tiks vērtēti - noteikumu zināšana un lietojums, sodi un ķermeņa kontakts, godprātība, pozitīva attieksme un paškontrole, savs spēles gars attiecībā pret pretinieka. Vērtēšanas skala no 0 (zemākais) līdz 4 (augstākais) katram kritērijam, tādējādi kopējais maksimālais vērtejums 20 punkti.

Komandas "spēles garu" sacensībās izvērtē tās oponenti, labākā turnīra beigās saņem "spēles gara" balvu.

Pēdējā Studentu frisbija čempinātā, 2009. gada 14. martā Rīgā, tieši RTU komanda vīriešu divīzijā izpelnījās šo atzinību "spēles gara" balvas veidā citu komandu vērtējumā.

"Spēles gara" novērtēšanas lapa latviešu valodā pieejama šeit.

Vairāk par "spēles garu" var lasīt WFDF mājas lapā - šeit.

svētdiena, oktobris 25, 2009

Pārbaudes turnīrs Ogrē 2009 - rezultāti

24. oktobrī Ogrē norisinājās pārbaudes turnīrs, kas pulcēja 8 indoor frisbija komandas. RTU komandai šoreiz 2 uzvaras un 2 zaudējumi.

RTU - Ledlauži (11:2). Pirmajā spēlē RTU puišiem pretī stājās jauna frisbija komanda no Lielvārdes Ledlauži, kas iepriekš bija parādījušies uz frisbija skatuves Jūrmalas Bitē 2009 komandas Chin-Chill veidolā. Kā rezultāts rāda, tad spēlē dominēja RTU komanda un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Tomēr prieks par jaunas komandas parādīšanos!

RTU - Gaisma (11:6). Jau no spēles sākuma izdevās pārņemt iniciatīvu savās rokās, pieļaujot mazāk kļūdu - tika izcīnīta stabila uzvara. Iepriekš ar Rīgas komandu Gaisma divreiz nācās spēlēt pagājušā gada indoor sezonā (divas uzvaras) - tika gaidīta sīva cīņa, tomēr izskatās, ka komanda vēl nav saspēlējusies. Bet gan jau indoor sezonā šo komandu ceļi vēl krustosies ;)

RTU - Ultimate Decision (3:11). Smags zaudējums vasaras cīņu biedriem un tā sauktajai "treneru komandai" - nolaida spēlētājus uz zemes un lika aizdomāties par piekopto spēles taktiku, kā arī treniņu procesu.

Turnīrā katra komanda aizvadīja 3 "random" spēles, 4 ar labākajiem rezultātiem bija iespēja turpināt cīņu par vietām. Tā nu šoreiz sanāca, ka RTU komandas 2 uzvaras un 1 zaudējums ļāva vēlreiz uzspēlēt, sacenšoties par 3. vietu.

RTU - Outlawz (7:11). Puse spēles norisinājās punkts punktā, tomēr izskaņā Ogres komanda pārņēma iniciatīvu un izcīnīja uzvaru. RTU komandai prieks par papildus spēles iespēju un pārdomas par savu gatavības procesu.

Turnīra finālā Hardcore Ultimate ar viena punkta pārsvaru pievieca Dzīvo Labi.

Paldies jāsaka turnīra organizatoriem - Dzīvo Labi un Outlawz komandām. Prieks bija uzspēlēt un papētīt potenciālos indoor sezonas pretiniekus :)

Papildus info par turnīra rezultātiem var rast rakstā iekš SportaCentrs.com.

ceturtdiena, oktobris 22, 2009

Pārbaudes turnīrs Ogrē 2009 - info

24. oktobrī Ogres 1. vidusskolas sporta zālē, Zinību ielā 1, ar pārbaudes turnīru starp Ogres, Salaspils un Rīgas frisbija komandām tiks atklāta indoor frisbija sezona.

Turnīra sākums 10:00, ilgums plānots līdz 16:30.

Dalību turnīrā ņems 8 komandas: Hardcore Ultimate, Ultimate Decision, Dzīvo Labi, Wild Things, Outlawz, Gaisma, Ledlauži un protams RTU.

Dalībniekiem ieteicams izvēlēties vilcienus, kas startē no Rīgas 8:10 vai 8:45 (Ogrē pienāk attiecīgi 8:55 un 9:26).

Karte ar norādēm atrodama zemāk (ceru, ka Ogres dz-ceļa satcija atzīmēta pareizā vietā):

View Ogres 1. vidusskola in a larger map

otrdiena, oktobris 20, 2009

Latvijā sākas telpu frisbija sezona

Info no ziņas iekš SportaCentrs.com.

"Beidzoties siltajam laikam arī frisbija āra sezona ir noslēgusies un komandas sāk gatavoties telpu sezonai. Jau 7.-8.novembrī notiks pirmais telpu turnīrs - Rīgas Rudens 2009, par kuru sīkāka informācija sekos vēlāk, bet novembra beigās sāksies Latvijas telpu frisbija 2010. gada čempionāts."

Šeit piedāvājam sīkāk ieskatu tajā, ko stāsta par RTU komandām:

"RTU, Rīga (9.vieta vīriešu divīzijā, sieviešu komanda vēl nav startējusi turnīros). Komandu bāze ir Rīgas Tehniskās universitātes studenti un studentes, taču komandās ir arī pieredzējuši spēlētāji. Gan vīriešu, gan sieviešu RTU komanda jau 2009. gadā startēja studentu čempionātā, bet RTU puiši arī Latvijas čempionātā. Atsaucība no studentu puses ir liela un āra sezonā paveiktais darbs varētu sagādāt pārsteigumus ne vienai vien čempionāta komandai gan vīriešu, gan sieviešu divīzijā"

Pilnu rakstu ar ieskatu arī citās komandās lasiet šeit.

trešdiena, oktobris 14, 2009

Tiek pieteiktas divas RTU komandas

Dalībai Latvijas telpu frisbija čepionātā 2009./2010. gadā tika pieteiktas divas RTU komandas.

RTU džeku komanda šogad aizvadīs otro sezonu Latvijas frisbija čempionāta open jeb vīriešu divīzijā, kur šogad plāno startēt 11 komandas. Iepriekšējā (pirmajā) sezonā RTU komanda ierindojās 9. vietā - papildus informāciju var rast šeit.

RTU frisbijmeitenes ir jaunizveidota komanda, kas šogad debitēs Latvijas frisbija čempionāta sieviešu divīzijā, kur kopā pieteiktas 8 komandas.

Komandu sastāvi vēl tiek komplektēti, par tiem tad informēsim vēlāk ;)

P.S. Bildē redzama RTU komanda 2008./2009. gada sezonā 2. spēļu kārtas laikā Valmierā.

svētdiena, oktobris 11, 2009

Frisbijs bez puišiem un par viņiem...

"Frisbijs bez puišiem un par viņiem...", šāds teksts rotā grupas RTU frisbijmeitenes domubiedru grupu iekš draugiem.lv aprakstu. No grupas izveidotājas Gunitas (vecākās māsas) dzirdēts: "...puiši šajā grupā nav vēlami :p"

Nomierināšu nu jau satrauktās puišu sabiedrības sirdis - mūsu frisbija sabiedrībā nav plānots strikti nošķirt sievišķo no vīrišķā un ieviest tā saucamo "klostera" sistēmu. Drīzāk otrādi - jāiepriecina pārējā frisbija sabiedrība, ka briest jauna frisbija komanda. Iespējams, ka tās gaitām varēsim sekot jau Latvijas telpu frisbija čempionātā.

Ar šo - lieli apņēmības un cīņas spara vēlējumi RTU frisbijmeitenēm :)

P.S. Varbūt kādreiz arī mums sanāks ielūkoties šajā grupā un uzzināt, kas tad slēpjas zem tās daļas "un par viņiem".

ceturtdiena, oktobris 08, 2009

Treniņi - oktobris...decembris

Rudens semestrī (oktobris - decembris) treniņi notiks otrdienās un ceturtdienās, no 20:00 līdz 21:30, Rīgas Nacionālajā sporta manēžā, Maskavas ielā 160.

Ierašanās un iesildīšanās 15 min. agrāk.

Viena treniņa apmeklējuma dalības maksa - Ls 0,70. Par abonomenta iespējām skatīties domubiedru grupā iekš draugiem.lv.

Treniņu datumiem var sekot līdzi kalendārī - bloga labajā malā.

Treniņu norises vieta kartē:

View Rīgas nacionālā sporta manēža in a larger map

otrdiena, oktobris 06, 2009

Kura māsa ir labāka? - rezultāti

Šodien noslēdzās pirms nedēļas iesāktais maratons (lasīt - aptauja), kur mēģinājām noskaidrot labāko māsu. No 103 (!!!) balsīm 53 (51%) tika Elīnai (jaunākajai māsai) un 50 (49%) - Gunitai (vecākajai māsai).

Ar šo lieli sveicieni un urrā saucieni tiek sūtīti Elīnas virzienā, kas tomēr izcīnīja un nosargāja savu popularitātes reitingu šajā spraigajā duelī. Jāmin, ka māsu aptauja izraisīja negaidītu bloga popularitātes sprādzienu, ko grūti būtu atkārtot pat visādiem Liepiņiem (latīņu - tilia cordata) un Taureņiem (latīņu - lepidoptera).

Jāpiebilst, ka ar šo aptauju māsas ir iedzīvojušās 153 konfekšu vai buču parādā (solījums saviem atbalstītājiem).

Interesantu faktu varēja uzzināt arī no komentāriem - ja gribi piekoļīties vai vnk iepriecināt Gunitu, pajautā viņai par 3 patoģenēzes stadijām!

Un visbeidzot - jāpiekrīt anonīmajam komentētājam, ka abas māsas ir labas, par ko liecina abu prāvie atbalstītāju pulki :)