svētdiena, augusts 16, 2009

Latvijas āra frisbija čempionāts 2009 - rezultāti

15.-16. augustā Ikšķilē norisinājās Latvijas āra frisbija čempionāts, kurā dalību ņēma arī RTU frisbijisti. RTU meitenes spēlēja Oriflame KCN Riga komandā, izcīnot sudraba medaļas, bet džeki - RTU/ViA Valmiera vienotā komandā (5. vieta).

Sieviešu konkurencē apļa spēlēs Oriflame KCN Riga pievieca ogres komandu Momentu (17:14) un Ventspili (18:10), bet piekāpās Salaspils komandai (15:16), kas ļava izcīnīt 1. vietu grupā un turpināt cīņu par zelta medaļām. Finālā pretī stājās Moments, kas veiksmīgāk spēlēja spēcīgajā sānvējā, un revanšējoties izcīnīja uzvaru - 18:8. Cīņā par trešo vietu Salaspils pieveica Ventspili - 17:9. "Spēles gara" balvu ieguva Moments.

Vīriešu konkurencē RTU/ViA Valmieras komandai nācās atzīt pārējo Latvijas komandu pārākumu - zaudējumi Flying Worms (5:17), Ultimate Decision (11:17), Wild Things (11:17) un Ogrei (7:17). Tomēr pēdējā cīņā tika pieveikta ārpus konkurences spēlējošā igauņu komanda Tallinn (17:9). Par čempioniem kļuva Ultimate Decision, finālā revanšējoties Flying Worms komandai - 17:4. Cīņā par trešo vietu Ogre uzvarēja Wild Things - 17:13. "Spēles gara" balvu ieguva Ultimate Decision, bet jāmin, ka RTU/ViA Valmiera uzrādīja otro rezultātu šajā vērtējumā - lai arī vairākus spēļu tika zaudētas, tomēr "spēles gars" tika atzīts kā gana labs.

Esports.lv apskatāmas bildes no sieviešu (links) un vīriešu (links) fināliem.